Acasă » Microcontrollers » PIC18F2550/4550 are un inlocuitor mai bun

PIC18F2550/4550 are un inlocuitor mai bun

De ceva vreme microcontrolerul PIC18F4550 are un inlocuitor mai bun in exemplarul PIC18F45K50 – vorbim de microcontrolerele alimentate la 5Vcc.

– Cea mai importanta facilitate din punctul meu de vedere, este posibilitatea maparii functiei SDO (componenta a perifericului SPI) pe un alt pin, eliberand astfel portul serial – era una din plangerile mele in incercarea de a proiecta o placa compatibila Arduino. Totusi, perifericele I2C si SPI continua sa imparta pini comuni. Solutia ar fi sa folosesti SPI hardware (important pentru interfatare [micro]SD card), si I2C software. In curand, Microchip va introduce in productie si varianta cu 64Kb de memorie Flash si daca acesta va avea 4Kb de memorie RAM, va fi singurul microcontroler de 5V pe care iti vei permite simultan transmisii de date pe USB si inregistrari pe SD/microSD card.

L3_BNR-8bit-USB

– O alta optiune importanta este transmisia de date USB la viteza maxima fara sa fie necesara prezenta unui oscilator de cristal extern. Daca studiati datasheet-ul, puteti avea o imagine completa asupra plusurilor cu care vine aceasta familie.

Din pacate, este la fel de lent, neconstituind o alternativa competitiva (si deci nemeritand efortul) in portarea firmware-ului GRBL pentru CNC-uri. In aceasta privinta, singura solutie viabila o constituie microcontrolerele PIC18F45K22/46K22 (impreuna cu variantele lor de 28 pini) care egaleaza in viteza un ATmega cu cristal de 16MHz, insa necesita un adaptor pentru comunicatia USB.

Interesant este si faptul ca software-ul Pickit 2 ofera deja (datorita noii baze de date aflate la versiunea 1.63.146) suport pentru microcontrolerul PIC18F46K50 (pentru fisierul baza de date, vezi postarile mele de pe grupul de discutii Jallib, la topicul „pkcmd2 vs PIC18F25K22 & PIC16F1827„)

pickit2-support

Reclame

Discutii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s