Acasă » Microcontrollers » Development tools » Microchip Libraries for Applications – adios proiecte MPLAB 8.x

Microchip Libraries for Applications – adios proiecte MPLAB 8.x

Microchip-Libraries-for-Application

Cei de la Microchip au lucrat intens la versiunea 2013-12-20 pentru conversia proiectelor la MPLAB-X si eliminarea spatiilor din denumirile de fisiere si foldere. Au adaugat suport pentru compilatoarele XC8 si XC16 insa nu toate bibliotecile au fost adaptate. De exemplu, actualmente exista SD-Card suport numai pentru microcontrollerele pe 16 biti (PIC24, dsPIC33F). Stack-ul USB nu suporta XC8 1.30 – Microchip recomanda revenirea la versiunea 1.21 sau … rabdare.

Pai …  in cazul asta, eu as spune ca nu au apucat sa faca mare lucru.  Pentru microcontrolerele pe 8 biti nu prea avem ce testa. Sa trecem la PIC24 definitiv iar pentru 8 biti sa folosim AVR-uri? Hai sa mai asteptam o versiune si dupa aceea sa facem niste teste comparative (un „smackdown” intre C18 si XC8). Singurele doua lucruri care ma atrag la XC8 sunt array-urile mai mari de 256 de octeti (JAL si C18 nu se prea descurca cu array-uri mai mari de 256 octeti din cauza memoriei fragmentate a microcontrolerelor pe 8 biti –  traiasca alternativa!) si tipizarea standard (uint8_t, uint16_t, etc.), tipizare cu care sunt obisnuit de la utilizarea compilatorului avr-gcc pentru ATmega-uri.

Update: Intr-adevar, versiunea 1.21 a XC8 compileaza fara probleme exemple din stack-ul USB insa nici macar in varianta profesionala nu se poate lua la intrecere cu C18.  Vom vedea cum stau lucrurile cu versiunea urmatoare.

Reclame

Discutii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s