Acasă » Microcontrollers » Development tools » Pickit 2 is down!

Pickit 2 is down!

pickit2

Microchip is up to something! Software-ul pentru Pickit2 nu mai este disponibil pentru download de pe situl Microchip. Desigur, mai ramane un link „ingropat” adanc in forum, care conduce catre sursele ultimei versiuni insa este evident ca din punct de vedere al Microchip, pomana a luat sfarsit.

Sa fie oare datorita faptului ca avrdude 6.x ofera suport complet pentru Pickit2 in programarea AVR-urilor? Mai mult ca sigur! Pentru cine are acasa un Pickit2 (sau poate sa-si faca unul), daca vreodata si-a dorit sa incerce si AVR-uri (AT)mega, ATtiny) insa a renuntat datorita investitiei necesare, acum costurile au scazut cat de pretul unui programator.

In orice caz, pentru cei care nu au apucat sa-si faca copii de siguranta, gasesc pe situl http://pmpcomp.fr tot ce au nevoie. Sau poate aceasta pagina http://www.elproducts.com/build-your-own-pickit-2.html

Desigur, cineva ar putea spune ca Pickit se mai poate gasi in arhiva Microchip, insa acolo sunt versiuni vechi, inutile pentru noile microcontrolere. Acum depinde doar de comunitatea internet cat de mult supravietuieste acest excelent programator.

Daca nu ar fi cele cateva compilatoare gratis (JALv2, PMP, GCB, SDCC) as zice ca dezvoltarea cu microcontrolere PIC a devenit deja mai scumpa decat cea cu ATmega/ATtiny.

Reclame

Discutii

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s